ingyenes konzultáció
Tel.: 06-70 316-7000
minden nap 9h - 20h között

Videó ábrák megtekintése
Új FUE technológia FUE Plus hajátültetés

hajbeültetés módszerünk korszerűbb, mint a FUE és hatékonyabb bármely más módszernél!

Kopaszodás

A hajas terület csökkenésének az öregedési folyamatokon kívül számos oka lehet, de leggyakrabban hormonális és örökletes tényezőkre vezethető vissza.

Kopaszodás

Az orvostudomány a kopaszodás legfőbb okaként tehát az androgének és ösztrogének szintjeinek alakulását nevezi meg. Ezek változása ugyanis csökkentik, illetve növelik a hajszálak életciklusának hosszát, ezáltal hatással vannak a hajszálak számára és vastagságára.

A kopaszodás legfőbb kiváltó oka a hajhagymák fokozott DHT (dihydro-tesztoszteron) érzékenysége, mely a tesztoszteron szinttel áll összefüggésben.

Kopaszodás

A DHT a szőrtüszőkben található androgén receptorhoz kapcsolódik, így az erre érzékeny hajgyökerek növekedési (anagen) fázisa lerövidül, a hajszálak növekedése lelassul. Előbb apró szőrszálakká vékonyodnak míg végül számos más folyamat lejátszódásával párhuzamosan kihullanak. Ugyanez a DHT a test más részein pont ellentétes hatást vált ki.

Ez a folyamat a nőknél csak ritkán, és akkor is inkább 35 éves kor felett, míg a férfiaknál nagyon gyakran már 20-30 éves kor körül jelentkezik, és mindkét nemnél az életkor növekedésével egyenes arányban növekszik.

Hajhullás DHT

Érthető, hogy speciális hormon-, illetve enzimgátló kezelésekkel részlegesen meg lehet állítani, illetve vissza lehet fordítani a hajvesztési folyamatokat. Az örökletes tényezők miatt azonban ezek a kezelések sem ígérnek biztos és teljes megoldást.

Videó Megtekintése >>