ingyenes konzultáció
Tel.: 06-70 316-7000
minden nap 9h - 20h között

Videó ábrák megtekintése
Új FUE technológia FUE Plus hajátültetés

hajbeültetés módszerünk korszerűbb, mint a FUE és hatékonyabb bármely más módszernél!

Haj

Haj szín paletta

Az emberek testét rengeteg jól látható-, és közel ugyanannyi csaknem teljesen láthatatlan apró szőr borítja. A szőrtüszők száma közel 2 millió. A hajszálak száma – bár kinézetünk szempontjából rendkívül meghatározóak – ehhez képest igen elenyésző: hajszín és egyéb tényezők függvényében általában 70 - 150 ezer. A legtöbb hajszál a világos színhez párosul, a szőkék 120-150 ezer hajszálat viselnek, sötét haj esetén ez a szám kb. 100-120 ezer és a vörös hajúak rendelkeznek a legkevesebb hajszállal, náluk a haj mennyisége kb. 70-100 ezer szál.

A haj dússága

Fentiek alapján a haj sűrűsége 1 cm2-en átlagosan kb. 120-200 hajszál. A haj dússágát azonban nem csak a hajszálak száma határozza meg egyedül, legalább ennyire fontos a vastagságuk, a színük, valamint a hosszuk is. Ezért lehetséges az, hogy bizonyos embereknek bár jóval kevesebb hajszáluk van, mégis dúsabbnak tűnik. A hajszálak vastagsága kb. 0,06-0,07 mm.

A haj az egyik leggyorsabban növő emberi szövet, havonta kb. 1cm-t növekszik, ami naponta 0,33 mm-t jelent. A növekedés azonban nem teljesen folyamatos, 2-10 évente lelassul, majd megáll (lásd természetes hajhullás). Ezért a haj hossza sem lehet bármekkora.

A hajnak két fő része van:

  • hajgyökér, mely a fejbőrben található,
  • hajszál a haj fejbőrön kívül elhelyezkedő része.