ingyenes konzultáció
Tel.: 06-70 316-7000
minden nap 9h - 20h között

Videó ábrák megtekintése
Új FUE technológia FUE Plus hajátültetés

hajbeültetés módszerünk korszerűbb, mint a FUE és hatékonyabb bármely más módszernél!

Hajbeültetés

A hajátültetés, hajáthelyezés általános technikái mind ugyanazon a régóta ismert eleven alapulnak: a hormonokra érzéketlen follikuláris egységeket különböző technikákkal kinyerik a fejbőrből, majd a hajhiányos területre beültetik. (a linkre kattintva részletes információkat találhat a hajátültetési, hajbeültetési, hajáthelyezési technikákról)

Hajáthelyezés

Bár a kozmetikai és gyógyszeripar folyamatosan fejlődik, mégis azt mondhatjuk, hogy a hajhullás és kopaszodás egyetlen igazán tartós ellenszere a hajbeültetés. A beavatkozás legnagyobb előnye, hogy testidegen anyagok használata nélkül érhetünk el látványos és tartós eredményt.

Hogyan zajlik a hajbeültetés?

A műtétet minden esetben konzultáció előzi meg. Ennek során az orvos és a páciens pontosan megbeszélik azt, milyen hajszálsűrűségre van szükség és milyen eredmény várható a beavatkozástól. A FUE Clinicnél alkalmazott technikákkal szinte mindig megvalósíthatók a kitűzött célok, de a kívánságok megvalósításához néha további beavatkozásokra is szükség lehet.

Amikor a tervezés lezajlott, kijelöljük az adóterületet és berajzoljuk azokat a részeket a páciens fejbőrén, ahová később az orvos áthelyezi a hajszálakat. Az adóterületet általában a hajbeültetés előtt le kell nyírni, a fejbőrt pedig gondosan meg kell vizsgálni.

A műtét első fázisában az orvos úgynevezett graftokat metsz ki az adóterületről. Ezekben a picike egységekben 1-4 hajszál található, az eredeti hajsűrűségtől függően. A graftok nagyon kis méretűek, ezért az eltávolításuk sem jelentősebb fájdalommal, se hegképződéssel nem jár. Az egységek eltávolítása egy olyan, tűhöz hasonló körkéssel történik, amelyet a páciens hajtüszőinek méretéhez lehet igazítani. A késsel akár 600-700 graftot is lehet készíteni óránként, így a beavatkozás gyorsan véget ér.

Az elkészült graftokat a hajbeültetést végző orvos tápoldatba helyezi, és hajszáltartalmuk szerint szétválogatja. Amikor ez megtörtént, megkezdődik a befogadó terület előkészítése. Egy éles, szintén tűszerű eszközzel apró réseket ejtünk a bőrön, ezekbe kerülnek majd a graftok. Ez a fázis nagyon nagy odafigyelést igényel, ezért általában 2-3 órát vesz igénybe.

Mik a teendők a műtét után?

A hajbeültetés helyi érzéstelenítésben és minimális roncsolással zajlik, azonban viszonylag nagy bőrfelületet bolygatunk meg a műtét során. A beavatkozás után 3-4 nap pihenés javasolt, mert egyes esetekben az arc körül finom duzzanat alakulhat ki.

A beavatkozás után a területet gondosan ápolni kell, néhány hétig pedig tilos a szauna és szolárium használata, valamit az úszás, fürdőzés is. A legtöbb esetben a beültetett hajszálak pár hét elteltével kihullanak, de a helyükre a beültetett hajhagymákból újak készülnek, így a hajátültetés teljes eredménye általában csak néhány hónap után látható.

FORRADALMI ÁTTÖRÉS a hajátültetésben

(az eredményekért kattintson a linkekre)

Hajbeültetés FUE módszerrel

A FUE módszer (hajátültetés, hajbeültetés, hajáthelyezés) egyaránt alkalmas férfiaknak és nőknek, függetlenül a hajtípustól és az esetlegesen még fennálló hajhullás stádiumától. A kliens döntheti el, hogy mennyi hajszálat kíván egy alkalommal áthelyezni és meghatározhatja annak sűrűségét, elhelyezkedését és akár speciális növekedési irányát is.

FUE hajátültetés

A beavatkozást követően a hajat befogadó bőrfelületen az áthelyezett hajszálak ismét növekedni kezdenek, és a későbbi életkorban is tartósan megmaradnak.

A beavatkozás elvégzéséhez nincs szükség altatásra, az apró tűszúrások miatt esetlegesen fellépő fájdalom pedig helyi érzéstelenítéssel csillapítható. A páciens a klinikát a beavatkozás napján elhagyja, további utókezelésre, utólagos fájdalomcsillapításra nincs szükség.

A FUE módszer, (hajátültetés, hajbeültetés, hajáthelyezés) mint hajáthelyezés a ma létező egyik legelterjedtebb, végleges eredménnyel járó, bizonyítottan működő technika.

Hajbeültetés nőknek: nem lehetetlen!

A hormonális okokra visszavezethető kopaszodás a nőket sokkal kisebb arányban érinti, mint a férfiakat. Számos olyan egészségügyi és esztétikai probléma létezik azonban, amely a hölgyek esetében is indokolttá teheti a hajbeültetést. A hölgyeknél azonban a műtétek előtt számos tényezőt mérlegelni kell, ezért a ő esetükben különösen fontos, hogy pontos elvárásokat fogalmazzunk meg, és gondosan megtervezzük a kezelést.

Örökletes női kopaszság mérséklése hajbeültetéssel

A női kopaszság számos hölgyet érintő, örökletes tényezőkre visszavezethető probléma. A páciens hajszálai általában már a húszas éveiben elkezdenek elvékonyodni, bizonyos területekről pedig akár teljesen ki is hullhatnak. Az úgynevezett diffúz hajhullás esetén a legnagyobb probléma az, hogy gyakran az adóterület hajszálai is gyengék, a haj pedig nem borítja elég sűrűn már az adóterületet sem.

Ezekben az esetekben szinte kizárólag a FUE technika segítségével megoldható a hajbeültetés, mivel ekkor az adóterületen elhelyezkedő hajszálak sűrűsége nem befolyásolja az eredményt.

Mit érdemes megfontolni a női hajbeültetés előtt?

  • A donorterületet le kell borotválni a beültetéshez – ez komoly esztétikai problémát jelenthet. Megoldás a részleges nyírás, amikor a hosszú haj eltakarja a lenyírt területet, de lehetőség van arra is, hogy a hajbeültetés sorozatműtéttel történjen.
  • A beültetett hajszálak a műtét után általában kihullnak egy időre, amíg a helyükre új, egészséges haj képződik. Ezt az időszakot szintén figyelembe kell venni a műtét szervezése során.

Milyen női problémákon segíthet még a hajbeültetés?

  • Húzásos eredetű hajhiány (trakciós alopécia): A haj ritkulását általában az okozza, hogy a páciens sokáig szorosan hátrafésülve vagy összekötve hordja a haját. Gyakran alakul ki ez a tünet akkor is, ha a páciens a hajára rögzített póthajat visel, esetleg afro-fonatokat hord.
  • Műtéti hegek, sérülések következtében kialakuló hajhiány: Ha valamilyen sebészeti ok nem akadályozza a műtétet, akkor a hajhiány jól pótolható hajbeültetéssel. A beavatkozás jó megoldás lehet plasztikai műtétek után, illetve az arc körüli, homlokvonalnál kialakuló hajritkulás esetében is.
  • Átmeneti hajvesztés: Ha nem áll fenn orvosi ellenjavallat, a hajbeültetés az átmeneti hajvesztés problémáját is megoldja. A gyógyszerek vagy sugárterápiás kezelések során kialakuló hajvesztés szintén korrigálható.