ingyenes konzultáció
Tel.: 06-70 316-7000
minden nap 9h - 20h között

Videó ábrák megtekintése
Új FUE technológia FUE Plus hajátültetés

hajbeültetés módszerünk korszerűbb, mint a FUE és hatékonyabb bármely más módszernél!

Hajvizsgálat

Hajvizsgáló eszköz

Hajvizsgálat alatt a hajszálak és a fejbőr vizsgálatát értjük. Speciális eszközökkel mérhetővé, illetve láthatóvá tudjuk tenni a szabad szemmel nem látható, vagy otthoni eszközökkel nem mérhető elváltozásokat illetve méreteket.

A fejbőr- és a hajvizsgálat először általában egyszerű szemrevételezéssel történik, ahol a szakemberek a hajhullás mértékéből, és formájából tudnak következtetetni a hajhullás, vagy kopaszodás okaira. Meg lehet figyelni például, ha valakinek foltos, vagy diffúz kopaszodása van, vagy meg lehet állapítani, hogy férfias vagy éppen feminin típusú hajhullás látható.

A hajhullás okaira vonatkozóan sok következtetést lehet levonni a páciens hajhullással kapcsolatos kortörténetéből is, valamint összefüggéseket keresni a hajhullás kezdetével, vagy lefolyásával párhuzamosan végbemenő folyamatok (pl. betegségek, terhesség, menopauza, stressz, gyógyszeres kezelések stb.) feltérképezéséből is.

Mikroszkópikus hajvizsgálat

Ezt követik általában a fejbőr-, valamint szükség esetén a hajszálak mikroszkópos, vagy méréses vizsgálatai.

A "mikroszkópos" hajvizsgálattal készített felvételekből könnyebben állapítható meg a hajsűrűség, megfigyelhetők a hajhagymák működésének jellegzetességei. A hajdiagnosztikából továbbá következtetéseket lehet levonni a hajhullás folyamatának főbb jellemzőire (pl. a lefolyás időtartamára, a hajszálak várható élettartamára, vagy a fejbőr esetleges betegségeire, stb.) vonatkozóan is.